Astazi exista numeroase metode, mai mult sau mai putin dureroase si practice, pentru a scapa de parul de pe picioare sau de pe alte zone. Unele, precum laserul si lumina pulsata, care dau rezultate definitive, nu sunt recomandate in lunile de vara pentru ca risca sa lase pete.
Asa ca ce anume ar trebui sa alegi?
Majoritatea femeilor recurg la epilare pentru a avea mereu o piele neteda si frumoasa, iar atunci nu ramane decat sa te intrebi: ce tip de epilare sa alegi? Viteza de crestere, costurile, caracterul practic si efectele secundare variaza de la metoda la metoda.
Indepartarea parului: cum sa eviti parul incarnat
Intre epilari, hidrateaza pielea zilnic cu o crema de corp si foloseste un exfoliant – ideal este sapunul negru – de 1 sau 2 ori pe saptamana.
Pielea ta va ramane mai moale, mai neteda si fara celule moarte cu efect „granulat”. Cresterea parului va fi incetinita, vei evita firele de par incarnate si urmatoarea indepartare a parului va fi, de asemenea, mai usoara.
Odata ce ti-ai pregatit picioarele, ia in considerare diversele metode de epilare si alege-o pe cea care ti se pare cel mai potrivita.
Aparat de ras
Alege aceasta metoda doar daca te afli intr-o situatie in care nu poti folosi creme si ceara de epilat. Este de obicei preferata pentru axile si zona bikinilor, care sunt adesea prea sensibile pentru a fi supuse traumei indepartarii parului cu ceara. Timpii de recrestere a parului sunt foarte rapizi, deoarece parul este tuns si bulbul de par ramane intact.
Utilizeaza intotdeauna un aparat de ras curat. Foloseste intotdeauna un aparat de ras personal si niciodata unul pentru barbati: aparatele de ras pentru barbati nu sunt concepute pentru delicatetea zonelor cel mai des tratate de aparatul de ras.
Pe piata exista cele special concepute pentru epilarea feminina, care au in general lame curbate si flexibile, potrivite pentru epilarea axilelor si inghinale.
Creme si sapunuri depilatoare
Daca alegi crema depilatoare, pasul de baza este esential, adica testarea produsului pe o mica parte a zonei de tratat cu cel putin 24 de ore inainte de epilare. Acest lucru este pentru a te asigura ca nu ai surprize urate din cauza reactiilor alergice la crema.
Componenta principient al acestui tip de produse este acidul tioglicolic, element care pe langa slabirea cheratinei prezente in par poate provoca si iritatii severe ale pielii. Din acest motiv te sfatuim sa procedezi la aplicarea produsului cu manusi: serveste la protejarea mainilor si a unghiilor.
Ceara
Epilarea cu ceara la cutie sau orice alt tip de ceara este dureroasa mai ales daca vorbim de maini neexperimentate, dar are si multe avantaje: indeparteaza eficient parul, care se subtiaza pe masura ce efectuezi tratamentele. Epilarea se poate face acasa sau la un centru de infrumusetare, are o calitate excelenta si un pret foarte bun.
De obicei, dureaza 3 saptamani pana parul cerste iar. Exista atat metoda cu ceara rece (cea mai potrivita pentru cei cu un prag de durere destul de scazut), cat si cea fierbinte (cea mai eficienta daca nu ai probleme capilare).
Sfat: oricare ar fi alegerea ta, mai ales vara, folosirea epilarii cu ceara poate provoca eritem si pete solare, mai ales daca te expui la soare imediat dupa epilare.
Cum se utilizeaza? Intinde produsul urmand directia de crestere a parului, de exemplu pentru picioare de sus in jos. Aseaza benzile peste ceara inca fierbinte si asigura-te ca au aderat bine, intinzandu-le cu mainile.
Tine pielea intinsa cu mana libera si trage benzile cu o miscare ferma impotriva firului de par. Repeta operatiunea pe toata zona de tratat.
Foarte frecventa este si utilizarea benzilor depilatoare, a caror utilizare este mai simpla si mai rapida, desi uneori mai putin precisa. Daca dupa indepartarea parului pielea apare rosie, nu iti face griji: este o reactie normala care trece de obicei in 24 de ore.
Am descoperit multe informatii noi citind acest articol de pe Pingoo.ro. Este impresionant modul in care autorul a reusit sa adune atatea detalii relevante intr-o singura publicatie. Apreciez munca depusa pentru realizarea acestui material.
Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele in articolul respectiv. Parerile exprimate sunt bine sustinute si documentate, ceea ce confera credibilitate intregii lucrari. Este un subiect care merita atentia cititorilor.
Articolul de pe Pingoo.ro este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte importante si relevante, care merita cu siguranta discutate mai mult.
De asemenea, autorul subliniaza importanta formarii continue a cadrelor didactice pentru a face fata noilor cerinte ale societatii digitale. Este necesar ca profesorii sa fie mereu la curent cu ultimele tehnologii si sa le integreze in activitatile lor didactice.
Articolul de pe linkul dat prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei asupra educatiei. Este important sa ne adaptam la noile tendinte si sa folosim resursele digitale pentru a imbunatati procesul de invatare.