Pasarile sunt creaturi incredibil de simpatice, care au nevoie de activitate fizica constanta si stimulare mentala. Cand decizi sa adopti o pasare de companie, este esential sa te asiguri ca cerintele acestora vor fi satisfacute.

Citeste in continuare acest articol pentru ca am pus laolalta o lista cu cele mai de baza nevoi ale pasarilor de companie, pentru ca tu sa stii cum sa iti ingrijesti prietenul inaripat cum se cuvine.

Spatiu

Orice incinta ar trebui sa ofere o suprafata mare in raport cu dimensiunea pasarii, pentru a permite mobilitatea si zborul fara restrictii. In cazul in care pasarile sunt tinute in custi permanent, acestea trebuie sa aiba in mod regulat acces la o voliera sau posibilitatea de a zbura intr-un cadru sigur (cum ar fi in interior). Pentru miscare si zbor natural, fara restrictii, pasarile au nevoie de suficient spatiu orizontal si vertical.

Un mediu distractiv

Pasarile tale de companie nu se vor plictisi cand sunt inchise daca imprejurimile lor sunt intrigante. Pasarea ta va avea o viata mult mai placuta daca ii oferi o dieta variata, bibani reglabili, lucruri cu care sa se joace si alte forme de imbogatire a mediului.

Interactiune sociala

Majoritatea speciilor de pasari sunt destul de sociabile si traiesc adesea in grupuri sau cel putin in cupluri in habitatele lor natale. Pentru a-si satisface dorinta de interactiune sociala, pasarile de companie ar trebui tinute in grupuri, perechi sau perechi de specii.

Pasarile de companie isi vad frecvent familiile umane ca pe un membru al „turmei” lor sociale si pretuiesc sa fie incluse in mod corespunzator in rutinele familiei.

Alte elemente de comfort

Conditii atmosferice: Pasarile ar trebui sa fie ferite de frig si caldura excesiva, precum si de alte extreme meteorologice. Toate pasarile ar trebui sa aiba spatiu pentru a se cocota intr-o locatie care este protejata de vant, ploaie si soare direct in orice voliera sau cusca care este expusa la intemperii.

Circulatia aerului: Pe langa ventilatia adecvata, pasarile au nevoie si de protectie impotriva poluantilor si a curentilor de aer. Pentru locuinta interioara, partea cea mai mare a custii ar trebui sa fie cel putin partial facuta dintr-un gratar metalic sau plasa, mai degraba decat din material solid.

Deoarece pasarile sunt extrem de sensibile la contaminantii din aer, pozitia unei custi de interior nu ar trebui sa le expuna la fumul de la substantele chimice de curatare sau vopsea, fum de tigara, gaz de gatit, odorizante, lumanari parfumate sau tamaie.

Zgomote si priveliste: Pasarile tinute ca animale de companie trebuie sa fie ferite de zgomote puternice si miscari rapide, deoarece sunt usor de speriat sau deranjat.

Pasarile nu ar trebui sa fie inchise permanent intr-o zona cu trafic intens a unei case, deoarece sunt animale blande si ar trebui tinute departe de privelistile si zgomotele animalelor de prada.

Diferitele specii de pasari au nevoi variate, asa ca este o idee buna sa apelezi la un avicultor sau un medic veterinar experimentat pentru indrumare cu privire la adapostire, pentru a te asigura ca oferi pasarilor tale cel mai bun habitat si ingrijire posibile.

Concluzii

Pasarea ta are nevoie de un spatiu de locuit plin de viata, incapator si sigur daca vrei sa-i asiguri starea de bine. Spatiul, imbogatirea mediului, protectia fata de mediul exterior, curatenia si materialul custii ar trebui sa fie luate in considerare.

Pentru a preveni stresul si plictiseala la pasari, adapostirea adecvata garanteaza un habitat sigur si interesant. In cele din urma, oferindu-le pasarilor cat de mult spatiu permitandu-le sa zboare liber le va oferi cea mai buna oportunitate de a se comporta normal.

Acum ca ai aflat cum sa ingrijesti corect prietenul tau inaripat, intra pe www.petmax.ro si cauta hrana sa favorita. Alege dintre sortimente create special pentru pasari, in functie de specie.

6 thoughts on “Cum ar trebui sa ingrijesc pasarea mea de companie?

  1. Sunt de acord cu punctele prezentate in articol, care sunt argumentate cu dovezi solide. Este important sa fim constienti de implicatiile acestei probleme si sa luam masuri pentru a o rezolva. Multumesc autorului pentru efortul depus in realizarea acestui material informativ.

  2. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Autorul prezinta informatii clare si utile despre subiectul abordat. Am apreciat modul in care a structurat continutul si am invatat multe lucruri noi din acest articol.

  3. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a reusit sa dezvolte cu mare atentie fiecare aspect al subiectului, oferind cititorilor o imagine completa si detaliata.

  4. Consider ca acest articol ar trebui sa fie citit de cat mai multe persoane, deoarece aduce o perspectiva noua asupra temei discutate si poate schimba modul in care oamenii percep acest subiect.

  5. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul, folosind exemple concrete si argumente solide pentru a-si sustine punctul de vedere. Este un articol bine documentat si bine scris.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul discutat si apreciez efortul autorului de a aduce aceste informatii la lumina.

Comments are closed.