Rezolutiile pentru noul an au devenit un adevarat trend de ani buni incoace. Aproape ca nu mai exista oameni care sa nu-si fi promis ca tin dieta, merg la sala, mananca sanatos…de la anul.

Multe din aceste rezolutii raman la stadiul de planuri sau sunt respectate pe termen scurt si mediu. Pentru a gasi solutii trebuie mai intai sa determinam cauza problemei.

Care sunt motivele principale care blocheaza implinirea rezolutiilor de Anul Nou? Cand stii ca planurile tale de viitor sunt ‘’in pericol’’ de a ramane scrise pe foaie fara o finalitate concreta?

In primul rand, rezolutiile tale sunt prea vagi, de tipul ‘’de la anul imi propun sa slabesc/ sa fiu sanatos/ sa dorm mai mult’’, fara un plan realist cu pasii care trebuie urmati pentru implinirea obiectivului.

O alta greseala pe care tind s-o faca majoritatea este aceea de a seta scopuri pe care le propune societatea sau oamenii din jur. Altfel spus, daca iti propui ca de anul viitor sa-ti cumperi o casa, planul ar putea suferi amanari daca prioritatea ta reala este aceea de a-ti duce planul profesional la un alt nivel.

Rezolutiile pentru anul viitor: de la ‘’imi propun sa tin dieta’’ la ‘’ am slabit 5 kilograme’’

Dupa cum se poate observa, oamenii esueaza la capitolul rezolutii din cauza unor erori minore. Pentru a fi sigur ca ceea ce ti-ai propus pe foaie coincide cu viata reala trebuie sa bifezi urmatorii pasi:

Importanta recompenselor

Desi poate sa para ceva lipsit de importanta, totusi marcarea reusitelor iti da un impuls pozitiv de a continua ce ai inceput chiar si cu mai mult elan. Noteaza si urmareste progresele, apoi alege modalitati placute prin care sa te rasfeti.

Poate fi vorba de relaxare in fotoliile japoneze de masaj Fujiiryoki, un masaj electric personalizat, un bilet la spectacolul tau preferat, achizitia unui lucru pe care ti-l doreai demult, etc.

Setarea obiectivelor specifice

Vrei ca de la anul sa-ti imbogatesti profilul educational? Alege ca in loc de ‘’de anul viitor o sa citesc mai mult’’ sa spui ‘’ din ianuarie voi citi o carte pe saptamana’’. Transforma ‘’de anul viitor vreau sa slabesc’’ in ‘’ voi merge la sala saptamanal’’.

Inregistrarea progresului

Fii realist! Foarte putini reusesc sa renunte la fumat dintr-o data. Obiectivele au sanse mai mari sa se implineasca daca faci zilnic ceva in directia lor.

Daca ai in plan o dieta pentru slabit, nu renunta brusc la ce mananci in mod obisnuit, deoarece ti-ai putea da peste cap organismul si ai fi tentat sa revii la vechiul regim.

Ce ai putea face in schimb? Noteaza in agenda fiecare aliment inlocuit cu o alternativa sanatoasa. Poate ai inceput sa respecti micul dejun, sa bei cafeaua fara zahar, sa elimini painea din dieta sau sa consumi fast food odata pe luna. 

Respectarea contextului actual

Atunci cand iti propui ceva tine cont si de circumstantele de la momentul respectiv. Iti doresti sa calatoresti mai mult? Verifica resursele, posibilitatea de a lipsi de la job si cheltuielile urgente sau prioritare.

Vrei o casa noua? Analizeaza oportunitatile salariale, sursele de imprumut si alte probleme care ar putea necesita o parte din economiile tale.

Gasirea motivatiei

Cand treci pe caiet planul pentru anul viitor, nu uita sa mentionezi si avantajele care te asteapta ‘’la final de drum’’. De exemplu, ‘’imi doresc sa invat o limba straina pentru un job mai bun in strainatate’’. Atunci cand obiectivele au la baza o motivatie concreta, te simti mai determinat sa pui umarul la treaba. 

Rezolutiile pentru anul urmator pot fi un imbold de a-ti schimba viata de-adevaratelea. Diferenta dintre planuri pe agenda si convertirea lor in posibilitati pentru dezvoltare consta in autodisciplina si perseverenta. 

5 thoughts on “Cum sa implinesti rezolutiile pentru noul an pas cu pas? Top 5 sfaturi

  1. Punctul de vedere exprimat in articol este foarte pertinent. Tehnologia a adus cu siguranta multe beneficii, insa nu trebuie ignorate efectele negative pe care le poate avea asupra copiilor. Este important ca parintii sa stabileasca limite clare si sa ofere copiilor un echilibru intre timpul petrecut in fata ecranelor si activitatile offline.

  2. Articolul este foarte interesant, deoarece dezbaterea despre impactul tehnologiei asupra copiilor este una foarte importanta in ziua de azi. Este impresionant cum se face o comparatie intre generatiile trecute si cea actuala, evidentiaza schimbarile majore care au avut loc. De asemenea, sunt de acord cu ideea ca parintii ar trebui sa fie mai atenti la modul in care isi cresc copiii in era digitala.

  3. Apreciez faptul ca autorul a inclus exemple concrete si studii de caz pentru a sustine punctele de vedere prezentate. A fost o lectura educativa si interesanta.

  4. M-am simtit inspirat citind acest articol si m-a determinat sa fac mai multe cercetari pe cont propriu despre subiectul respectiv. Foarte captivant!

  5. Articolul este foarte bine structurat si detaliaza pe larg subiectul discutat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat informatiile si argumentele.

Comments are closed.