Potasiul este element chimic prezent natural in mod organism, responsabil de functionarea corecta a organelor si a procesele metabolice. Asimilarea acestuia se realizeaza zilnic si acest proces este esential, dat fiind faptul ca se elimina in mod frecvent la 24 de ore. Nu poate fi depozitat in organism si de aceea este important ca ai o alimentatie bogata in potasiu in fiecare zi.

Cumpara suplimente cu potasiu si asigura-te ca atingi nivelul zilnic recomandat de medici!
 

Rolul potasiului in organism

Este substanta importanta in buna functionarea a sistemului cardiac, a creierului, dar si a rinichilor. El este prezent la nivel celular in proportie majoritara, cantitate mult prea mica fiind in sange si oase.

Joaca un rol esential in reglarea tensiunii arteriale, stabilirea echilibrului normal al apei consumate, limitarea contractiilor musculare, sustinerea impulsurilor nervoase benefice, digestiei, stabilirea echilibrului aciditatii si alcalinitatii pH-ului si stabilirea unui ritm cardiac optim.

Este responsabil direct de regenerarea celulara si cresterea acestora, participa la sinteza proteinelor musculare si reglarea activitatii neuromusculare. Echilibrul fizic depinde de asemenea de nivelul de potasiu din celule. O cantitate mult prea mica poate afecta stabilitatea si mobilitatea corporala.
 

La ce riscuri te expui atunci cand nivelul potasiului scade de nivelul optim?

Fluctuatiile potasiului in organism conduce rapid la deteriorarea ritmului cardiac. Dincolo de acest risc eminent, alte simptome ale carentei sunt: slabiciunea corporala, oboseala, paralizie partiala, respiratie dificila, crampe musculare, constipatie, etc.
 

Surse naturale de potasiu

Pestele gras este cea mai importanta sursa de potasiu. Somonul, tonul si fructele de mare sunt cele mai recomandate alimente de catre nutritionisti in acest sens. Carnea, lactatele si ouale sunt de asemenea alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia de zi cu zi.

In materie de fructe si legume, zilnic se recomanda consumul a cel putin doua dintre: banane, pepene galben, kiwi, mure, sfecla, dovleac, soia verde, cartofi copti, prune uscate, portocale, caise confiate, rosii, stafide, fasole, mazare, ciuperci, cereale, spanac, seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, legume cu frunze verzi, linte, avocado, mango, nectarine, rodii, papaya.

Dincolo de aceste surse, suplimentele alimentare sunt o metoda foarte eficienta pentru a asigura cantitatea necesara de potasiu pentru ca organismul sa functioneze corect.

Avantajele administrarii de suplimente cu potasiu

Desi au o multitudine de avantaje pentru sanatatea organismului, suplimentele trebuie administrate cu mare atentie. Este important sa testezi nivelul la care sa te situezi, astfel incat medicul sa iti poata recomanda doza optima care sa te ajute sa ajungi la nivelul ideal. Depasirea dozei poate conduce la probleme serioase, iar efectele nu vor fi cele dorite.
 

Bucura-te de cele mai bune formule ale suplimentelor pe care le consumi

Fie ca vorbim de comprimate, capsule sau tablete efervescente, concentratiile pe care le gasesti pe rafturile Go Vita sunt formulate in asa fel incat sa vizeze rezultate eficiente si sigure. Sunt realizate de specialisti acreditati in domeniu, astfel incat efectele adverse sa fie reduse la minim. Inainte de a fi scoase spre vanzare, sunt realizate nenumarate teste pentru a le demonstra eficacitatea si sa se evite orice probleme derivate.

cumpara potasiu 99mg

Cu Go Vita nu experimentezi piedici de ordin financiar

Sanatatea este in prim plan pentru fiecare dintre noi si de aceea ne asiguram ca la Go Vita oferim acces tuturor la ea. Cu alte cuvinte, facem eforturi considerabile pentru a stabili niveluri de preturi cat mai accesibile pentru toate categoriile de buget.

In acest mod, iti vei putea achizitiona oricand ai nevoie suplimentele necesare, fara sa faci eforturi financiare in acest sens. Cu o suma modica iti vei putea cumpara toata reteta recomandata de medic.