In cazul in care suferi de varice, capilare fragile si picioare umflate, este mai bine sa te epilezi cu ceara sau sa te razi? Atunci cand dorim sa ne descoperim picioarele, trebuie sa ne asiguram ca acestea nu au par nedorit.

Insa in momentul in care suferim de varice sau capilare fragile, teama de a nu ne face rau, este prezenta. Deci ce facem cu epilarea atunci cand picioarele noastre au probleme?

Aceasta intrebare nu are sens pentru femeile care nu au probleme cu picioarele: daca aleg ceara epilat, aparatul de ras sau crema este o optiune personala si atat!

Dar cum poate cineva care, pe de alta parte, sufera de picioare umflate si capilare vizibile, probleme care indica o circulatie proasta a sangelui si care se agraveaza la caldura, sa aiba picioare fara niciun fir de par inestetic?

Si cum ramane cu cine se confrunta cu aparitia venelor varicoase?

Sa clarificam diferenta intre depilare si epilare:

Indepartarea parului iti permite sa indepartezi doar partea vizibila a parului prin utilizarea unei lame sau a unui aparat de ras electric, a cremelor sau a sapunurilor depilatoare.

Odata cu epilarea insa, parul este smuls complet, eliminand problema „radacina”, datorita folosirii de ceara incalzinta cu ajutorul unui decantor ceara sau rece sau a unui epilator electric.

Poti alege intre depilare si epilare in functie de rezultatul pe care vrei sa il obtii, adica o piele neteda mai mult timp. Totusi trebuie sa tii cont si de tipul de reactie pe care pielea o poate manifesta ca raspuns la aceste doua tehnici diferite.

Cum sa scapi de parul nedorit de pe picioarele umflate si cu varice?

Fara lama de ras. Campion al indepartarii rapide a parului, aparatul de ras asigura din pacate si o reaparitie rapida a firului de par si riscul de recrestere sub piele.

In plus, lama de ras nu este potrivita pentru indepartarea parului pielii sensibile, cum ar fi ce de pe picioarele care au probleme cu capilarele fragile si venele varicoase.

Avantajele cremei depilatoare. In prezenta capilarelor superficiale, cremele depilatoare sunt potrivite, deoarece sunt deja folosite pentru zonele delicate precum fata, axile si zona inghinala.

In aceste creme exista o substanta care rupe structura firului de par, favorizand caderea acestuia fara a atinge radacina. Fiind o substanta agresiva, este indicat sa se respecti timpii de aplicare a cremelor depilatoare pe picioare pentru a evita aparitia iritatiilor si a alergiilor.

Alege epilarea cu ceara, atat la cald, cat si la rece. Epilarea cu ceara este remediul ideal pentru parul des. Daca este folosita fierbinte, ceara dilata foliculul care contine parul, facilitand eliminarea acestuia in timpul ruperii.

Temperaturile folosite pentru epilarea cu ceara la cald nu trebuie sa depaseasca 38-39 de grade si, prin urmare, sunt sigure pentru femeile care sufera de capilare fragile si vene varicoase.

Cu toate acestea, utilizarea epilarii cu ceara la rece sau a benzilor depilatoare gata facute ramane o metoda mai practica: in acest caz, tragerea parului nu este traumatizanta pentru capilare, deoarece acestea sunt situate mai adanc in piele.

Epilatorul electric: o combinatie intre indepartarea rapida si cea de lunga durata. Epilatorul electric este la fel de practic ca un aparat de ras si de eficient ca epilarea cu ceara, deoarece rupe parul de la radacina.

Dintre toate metodele de indepartare a parului nedorit, insa, utilizarea epilatorului electric este cea mai asociata cu riscul de recrestere a parului sub piele.

Dupa ce am eliminat problema parului nedorit, sa nu uitam de picioarele noastre! Pentru a contracara iritatia pielii, care poate aparea chiar si dupa cele mai delicate metode de indepartare a parului, se poate aplica un strat abundent de crema calmanta, care permite reducerea inflamatiei, sau crema hidratanta care stimuleaza repararea celulelor pielii deteriorate din smulgerea parului.